Magamról

Saját fotó
"Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség."

2011. április 22., péntek

Pár szó a cigánykérdésről

Szlovákiában a magyarellenes szélsőjobb ott igazán erős, ahol egyáltalán nem élnek magyarok. Jellemző a rasszizmusra és minden egyéb bűnbakkereső formulára: olyanokat okolunk saját sérelmeinkért, akiket nem ismerünk, és védtelenek.

Miért van az, hogy ezek az alapvetések a hazai cigányellenességre egyáltalán nem igazak? Miért van az, hogy jellemzően a cigánylakta vidékeken élő emberek utálják a romákat és nem a Sopron melletti falucska unatkozó skinhead fiataljai? Miért van az, hogy a Jobbik az "elcigányosodott" vidékeken nyerő?

Talán tényleg gond van a cigányokkal, legalábbis azok igen nagy többségével? 

Tudom, folyamatosan előítéletes és erősen diszkriminatív vagyok már akkor is, amikor "cigánylakta vidékekről" beszélek, azonban ha esetleg mégsem KIZÁRÓLAG a szegénységhez, hanem kultúrális-etnikai problémákhoz kötődne az, hogy a cigányoktól valóban félni kell, akkor érdemes egy pillanatra félretenni a politikai korrektséget.

Mert ha tényleg lenne cigányprobléma - és ezt lassan kezdi elfogadni az értelmiség egy realistább része - akkor ideje lenni a megoldási lehetőségekről beszélni a semmitmondó "integrációs programok" helyett.

Világos, hogy ha nem kezd el dolgozni a politika ezen az ügyön nagyon sürgősen, akkor Gyöngyöspata és Hajdúhadháza csak ügyetlen szárnypróbálgatásként kerül be a magyar szélsőjobb történetébe, sokkal "mélyrehatóbb" folytatással.

Nem akarhatjuk, hogy önjelölt rambók százai rendszabályozzanak magyar állampolgárokat airsoftos gumigépágyúval. 

Mi lesz ha akad közöttük egy barom, aki véletlenül komolyabb fegyvert akar a vizipisztolynál?

                                                       A véderő polgárőrei "akcióban"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése