Magamról

Saját fotó
"Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség."

2011. április 9., szombat

Ínyencségek innen-onnan

Egyrészről:

Köztársasági elnökünk az újkori történelem egyik legnagyobb formátumú alakja. Kell ennél több? Kell. Szabadság-szobor helyére Nagyboldogasszonyt! A videó mindent elmond. (8.20-tól érdemes hallgatni)



emellé, egy idézet a szentozseb.hu-ról:


"(...) mi ez a keresztény erkölcs?

A szeretetnek, a szolgálatnak, a hősiességnek, a türelemnek, az igazságosságnak, a helytállni és áldozni tudásnak egyetlen teljes formája. A mindennapi élet forgatagában, munkájában, változásaiban állandó, magasabb rendű értéket hordozó magatartás.

A jövő politikáját tehát formájában és szellemében egyaránt keresztényé kell tennünk, mert egyetlen rendszer sem nélkülözheti az egyéni felelősség és lelkiismeret értékesebb, tevőleges erőit, ezt pedig csakis a mélyen átérzett és cselekvéssé formált keresztény öntudattal lehet biztosítani.

Valljuk tehát, hogy csak a keresztény erkölcsi magatartású, nemzeti kultúrájú és demokratikus szervezésű, modern Magyarország válhat szervesen Európa részévé.
E megújhodás alapelveit hagyták nekünk örökül."

Megtudtuk hát végre: aki hősies, türelmes, igazságos, az csakis keresztény lehet, más ilyen értékeket nem produkálhat. Nincs más út, ha valóban igazságos szeretnék lenni, támogatnom kell a Nagyboldogasszony-szobrot. 

Most rábeszélt. Hajrá Özséb!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Másrészről viszont:

Nem is tudom, hogy lehet úgy élni Magyarországon, hogy a '98-ban már egyszer puccsal hatalomra került jobboldal - folytatva tisztogatásait az igaz demokrata baloldaliakkal szemben - újra ádáz hatalomra tör.

Céljuk: autoriter rendszer kiépítése, fasiszta-elnyomó elvekkel. Újra elővehetjük Adorno F-skáláját, és láthatjuk: ez az oldal tradícionális értékekhez ragaszkodik, tehát fasiszta. Családpolitikájukkal elnyomják a gyermekteleneket, egyházpolitikájukkal vérpadra küldenek több tízmillió magyar ateistát.

Nem mellesleg, a tőke tavaly május óta fejvesztve menekül a kádárista gazdaságpolitika elől, az index.hu szerint majd egy éve csak zuhan a tőzsde (-0,11% már "beszakadás"), és egekben az euró ára, nem beszélve a senyvedő lakáshitelesekről, akikkel még 2002-ben Orbán vetette fel a frank-hitelt, és adósította el végérvényesen Magyarországot. (Forrás: Bauer Tamás közgazdász szakvéleménye)

Tiltakozzunk közösen Orbán fejedelem diktatúrája ellen Tamás-Gáspár Miklóssal és Heller Ágnessel a "No Orbán Day"-en. Hozz magaddal még 10 embert!

 forrás: nepszava.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése